- Eroare
Modificarea/extinderea/construc?ia de cladiri
Lucrarile de constructie a sediului central al Platformei de Cercetare in Biologie si Ecologie Sistemica (PCBE)
Lucrarile au la baza o documenta?ie, intocmita in conformitate cu prevederile Legii 453/ 2001 si se realizeaza prin activitatile cuprinse in Pachetul de lucru B, subcomponenta B1.
Potrivit P100/ 92, imobilul care repezinta sediul central al PCBE si care este situate in Spl. Independentei 91 95, in curtea interioara a Facultatii de Biologie a Universitatii din Bucuresti, se īncadreaz? īn clasa II de importan?? si categoria C de importanta a constructiei. Cladirea se incadreaza in regimul de inaltime al zonei, fiind o constructie S + P + 4E cu inaltime maxima la cornisa: Hmax = 19.00 (fata de cota terenului), o suprafata construita (SC) de 740 mp si o suprafata construita desfasurata (SCD) de 4730 mp.
Din punct de vedere functional cladirea cuprinde spatii destinate activitatilor de cercetare (laboratoare), sali multifunctionale si spatii destinate administratiei cladirii. Din punct de vedere structural, s-au propus fundatii din beton armat, cadre din beton artmat, grinzi si plansee din beton armat, si system de acoperire gen terasa termoizolata si hidroizolata. Inchiderea cladirii se realizeaza cu fatada cartina pe structura de aluminiu, inchideri opace cu alucobond pe structura ventilate, iar compartimentarile interioare sunt realizate din pereti cu rol nestructural din zidarie de 125 25 cm si pereti despartitori usori din gips carton cu tratament acustic de 15 cm.
CiteÅte mai mult: Lucrarile de constructie a sediului central al Platformei de Cercetare in Biologie si Ecologie Sistemica (PCBE)Lucrarile de constructie in sediile regionale
Lucrarile de constructie realizate la sediul regional de la Braila constau in extinderea cladirii prin adaugarea unui corp, in suprafata de 18x5 m, regim de inaltime (P+1) si amenajarea spatiilor existente.
Sediul regional Braila este destinat investigarii ecosistemelor din lunca inundabila a Dunarii, in special a complexelor de ecosisteme de zone umede din Delta Dunarii si Insulele Brailei si monitorizare a complexelor socio-ecologice din zonele de cercetare de lunga durata din lunca inundabila a Dunarii. Ea este amplasata in proximitatea acestor zone, facilitand astfel, atat spatial cat si financiar, investigarea lor. Structura propusa a fi realizata in cadrul acestui proiect vine in completarea celei existente si contribuie la cresterea calitatii activitatilor de cercetare cu rezultate imediate in cresterea posibilitatilor de integrare in retele de cercetare la nivel national si international si a numarului serviciilor de analiza a impactului factorilor naturali si socio-economici asupra mediului.
CiteÅte mai mult: Lucrarile de constructie in sediile regionale